Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Makalös Bokcirkel ”Värsta bästa hälsan” av Maria Dufva

15 januari  kl 13:00 - 7 maj  kl 14:30

Såhär i början på året har många bestämt sig att satsa på bättre och mer hälsosamma rutiner. Varför inte göra det tillsammans med din tonåring och få stöd och pepp från andra makalösa föräldrar på vår bokcirkel där vi läser ”Värsta bästa hälsan” av Maria Dufva! Ni läser hemma med era barn och reflekterar tillsammans med andra vuxna sedan. Vi ses i en mindre grupp på Sofia (öppna förskolan vi hyr har rymliga lokaler), vi fikar och samtalar kring bokens budskap.

Om boken: ”För barnen är livet med de digitala skärmarna fullt av möjligheter. Men det kan också ge problem. Appar och spel som skapats för att framkalla belöningshormoner får oss att sitta stilla och slarva med mat och sömn. I ”Värsta bästa hälsan” vänder sig Maria Dufva till de unga och förklarar med hjälp av experter på motion, kost, sömn och psykisk hälsa hur ”skärmande” kan påverka måendet. Boken innehåller kapitel om Sömn, Mat, Kroppen och Hjärnan och är full med fakta, råd och verkliga berättelser från barn som Maria mött i sitt arbete som kriminolog och föreläsare på skolor. Hon träffar ofta barn som känner sig beroende av mobilen och undrar hur de kan bryta mönstret. Boken innehåller tips för barn hur de kan må bra och vad vi människor behöver för att må så bra som möjligt. Det vi vet är att vi behöver röra på oss varje dag, sova bra och lagom länge, och äta mat med grönsaker och fullkornsprodukter. Vi behöver också vara vaksamma över hur skärmtiden påverkar våra liv och vår hälsa. Allt hänger ihop: Hur vi äter, sover och rör på oss påverkar hur vi mår och vårt mående påverkar vad vi gör, både mot oss själva och mot andra.

Träffledare: Suada och Marina

Målgrupp: Passar föräldrar med barn ca 10-13 år. Vi ses utan barn, men ni jobbar med boken tillsammans hemma!

När: 5 lördagar kl 13-14.30  15 januari, 12 februari, 12 mars, 9 april samt 7 maj

Anmälan: till stockholm@makalosa.org senast 10 januari, deltagaravgiften är 80kr där det ingår en bok och fika på träffarna. Antalet deltagare är begränsat pga pandemin.

Detaljer

Start:
15 januari  kl 13:00
Slutar:
7 maj  kl 14:30
Evenemang Taggar:
, , , , , , ,