Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

FULLT Alla Barn i Centrum – Föräldraträffar

9 mars  kl 13:00 - 20 april  kl 15:00

Fullt, mejla för att stå på reservlista!

Alla Barn i Centrum – ABC. Föräldraträffar för föräldrar som har barn 3–12 år.

Syfte: Att utöver att stärka familjerelationer hjälpa föräldrar att handskas bättre med vardagssituationer.
När: 9/3, 23/3 och 13/4, 20/4 kl 13-15 samt en uppföljning om ca 2 månader (datum meddelas senare)
Var: ABF- huset,  Sveavägen 41
Vem: Ensamstående föräldrar med barn i åldrarna 3–12 år. Medlemskap i föreningen är ett krav. Barnvakt på plats erbjuds (anges i anmälan).

Anmälan: till stockholm@makalosa.org senast 4/3 (begränsat antal platser så anmälan kan stängas innan, först till kvarn). Ange om du behöver barnvakt (erbjuds från 3 år).

Kostnad: 100 kr för alla 4 tillfällen, vi bjuder på kaffe/te med enklare tilltugg.

Ledare: Deka Isse och Cecilia Ek

ABC är ett föräldrastödsprogram om fyra gruppträffar. Övningar hemma med barnen i vardagen ingår mellan träffarna. Träffarna har följande teman:

Träff 1. Visa kärlek
Hur gör vi för att våra nära relationer ska fungera? Diskussioner och enkla övningar kring att ha fokus på det som fungerar.

Träff 2. Vara med
Hur påverkar vi varandra i det dagliga samspelet? Hur kan vi förebygga konflikter med våra barn? Diskussioner och enkla övningar kring hur föräldrar och barn kan vara tillsammans.

Träff 3. Visa vägen
Hur kan man tillämpa ett lugnt föräldraskap? Hur påverkar stress föräldraskapet och hur kan ilska hanteras? Diskussioner och enkla övningar kring att vara en förebild för sitt barn.

Träff 4. Välja strider
Hur kan tjat och skäll i familjen minskas? Vilka strider behöver vi ta och vilka kan väljas bort? Planering framåt med fokus på hur ABC kan användas i vardagen. Diskussioner och övningar om konflikthantering.

 

Programmet har utvecklats på uppdrag av folkhälsomyndigheten och syftar till att stärka relationen mellan barn och föräldrar. Innehållet utgår från kunskap och forskning om föräldraskap, jämställdhet, barns utveckling och FN:s barnkonvention. ABC har utvärderats av Karolinska Institutet. Resultaten visar att ABC har positiva effekter på upplevd föräldraförmåga samt på barnets hälsa och utveckling.

 

 

 

Details

Start:
9 mars  kl 13:00
End:
20 april  kl 15:00