Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Sommarläger för barn 0-8 år (fullt)

2021-06-17  kl 14:00 - 2021-06-20  kl 13:00

OBS detta läger är nu fullt och en kölista finns!

Nu öppnar vi anmälan till våra makalösa familjeläger! I år ses vi återigen på Björkögården på Väddö i Roslagen. Vi ser framemot härliga och avslappnade dagar tillsammans med umgänge, trevliga aktiviteter, utflykter och bad, promenader och lekar. Tillsammans njuter vi av naturen och vår makalösa gemenskap.

Läger för barn 0-8 år äger rum 17-20 juni 2021 (v24), torsdag eftermiddag-söndag lunch (vi kommer att dela upp våra aktiviteter i 2 olika åldersgrupper).  Småbarnsläger är fördelade på Videgården (för de yngre barnen) och Grangården. (Vi gör vårt bästa att planera så att ni inte ska behöva dela rum under vistelsen pga pandemin, om det är så att ni önskar dela rum med en annan medlemsfamilj som ni känner så ange gärna det i anmälan, vi kan dock inte garantera att båda blir antagna men gör vårt bästa att lösa det).   Info http://bjorkogarden.se/

Lägeravgift till Småbarnslägret 1700 kr/familj (om 1 barn 1500 kr/familj). I lägeravgiften ingår måltider och logi (inkl handdukar och lakan), resan står deltagarna själva för. Vi städar tillsammans innan avresan. På torsdagen planerar vi en gemensam första samling ca kl 14.

*För förälder med årsinkomst under 228 000 kr är lägeravgift 800 kr/familj. Du ska kunna skicka in kontrolluppgifter från Skatteverket (senast deklarerad årsinkomst).

Mat/hushåll: Frukost, lunch, frukt, middag och kvällsfika. Måltiderna serveras i matsalen (där det finns gott om plats att sprida oss för att inte skapa trängsel) och vi hjälps åt att ordna mellanmål och städar gemensamt på fredagen.
Resa: Deltagarna ombesörjer själva resan till och från Björkögården med SL-buss eller bil http://bjorkogarden.se/hitta-hit/.

Anmälan: Intresset för sommarlägren är stort därför har vi en starttid för anmälningarna.
Starttid anmälan är på söndag 25 april kl 10.00 endast via mejl till stockholm@makalosa.org

  1. Ange ditt för- och efternamn, likaså för medföljande barn + deras ålder. Ange även om du ska betala en subv. avgift på 800 kr (underlag behövs). Skriv gärna ”Småbarnsläger” eller ”Storsbarnsläger” i rubriken.
  2. Meddela oss eventuella allergier eller särskild kosthållning (exempelvis vegetarisk kost).
    Lägret hålls fritt från frön och nötter, men Stockholms Makalösa kan inte helt och hållet garantera ett helt allergifritt läger, det kan vara bra att veta.

Turordning gäller, så anmäl dig så snart som möjligt (notera starttid ovan, anmälan innan dess tas inte emot). De som ej deltagit i läger 2020 får förtur t o m måndagen 26/4 (därefter fylls listan på med de som tidigare varit på lägret och anmält sig igen). Vi har också ett begränsat antal platser med avgiften på 800 kr så först till kvar där gäller. Eftersom vi måste tänka på restriktioner i samband med covid-19 samtidigt som vi ska kunna planera rumsfördelningen har vi ett begränsat antal rum för familjer med 1 barn och familjer med fler barn, vi gör vårt bästa att ordna det så bra som möjligt i dessa osäkra tider.
Vi har valt att ha starttid på en söndag eftersom många är lediga från sina arbeten på helgerna, jobbar du vid starttid så kan du be någon annan att skicka oss ett anmälningsmejl med dina uppgifter (med kopia till din mejladress som du sedan bekräftar själv så snart som möjligt).

Bekräftelse: Under vecka 18 skickar vi ut en bekräftelse via mejl med information om hur du betalar in lägeravgiften. Medlemskap i Stockholms Makalösa med betalad årsavgift 2021 är ett krav.  Lägerplatsen är säkrad först när lägeravgiften är betald.

Vid sjukdom: Vid förhinder att delta på lägret på grund av exempelvis sjukdom återbetalas lägeravgiften undantaget 300 kr (administrationskostnader). Sjukintyg krävs.

Lägerledare: Medlemmar från styrelsen kommer vara lägerledare.  Våra lägerledare förbereder samlingar med bl a lek, träning och musik. Har du själv något att bidra med? Kanske kan du ta med dig gitarren, vill leda lekar eller göra något annat trevligt tillsammans med oss?  Meddela i så fall detta i samband med din anmälan – alla idéer är välkomna!

Informationsmöte: Innan lägret ordnar vi en planeringsträff för att stämma av det praktiska (preliminärt planerat utomhus 6 juni). Detta blir också ett tillfälle att ses, alla som ska med på lägret. Vi tar upp frågor som: Resa till lägret? Hur tänker vi kring covid-19 och restriktionerna? Vilka regler gäller på lägret (kring alkohol, mobiler, klocktider med mera)? Dessa och andra frågor tar vi upp på mötet som vi hoppas kunna hålla utomhus.

Gällande smittspridningen och restriktionerna i samband med covid-19 har vi vidtagit de åtgärder vi kunnat för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för sammankomster. Det blir färre deltagare i år och vi kan i dagsläget inte veta hur restriktionerna ser ut i juli samtidigt som vi måste kunna planera en av våra viktigaste aktiviteter. Om vi blir tvungna att ställa in lägren på grund av covid-19 betalar vi givetvis tillbaka hela lägeravgiften.

Varmt välkommen med anmälan! Styrelsen för Stockholms Makalösa Föräldrar

Detaljer

Start:
2021-06-17  kl 14:00
Slutar:
2021-06-20  kl 13:00

Plats

Björkögården
Väster Edsvik 28
Väddö, 764 92 Sverige
Visa Plats-webbplats