Loading Events

« All Events

Vårläger på Grinda

9 maj  kl 13:00 - 12 maj  kl 17:00

Läs gärna hela texten nedan innan du skyndar att anmäla dig, tack!

Följ med på Makalösa naturupplevelse till ön Grinda  över Kristi himmelsfärdshelgen 9-12 maj!

Vi bor med enklare standard i nära kontakt med naturen och varandra. (Om du längtar efter lyxhotell och bekväma badrum så är det bäst att stanna i stan, här bor vi spartanskt med fokus på naturen, skärgårdsmiljön och den friska luften).

Rummen har handfat med rinnande kallt vatten och det finns flera mulltoaletter på området samt duschar. Här tar man med sig sina egna lakan och handdukar eller så hyr till en kostnad på 180 SEK / set (bör förbokas)

Vem: Medlemmar i föreningen. Resan är för familjer med barn i skolåldern, bl a då det är spartansk miljö och boende med våningssängar. Ni ska också tycka att själva långa båtresan är mysig då det är en del av hela upplevelsen (båtresan är 1,5-2,5 timme beroende på vilken tur vi får ta). Brukar ni bli sjösjuka lätt är det alltså inte så bra idé att anmäla er!

När: 9-12 maj

Var: Vandrarhem på Grinda. 4  längor med totalt 44 bäddar i 4- och 2-bädds rum med våningssängar.

Värdar: Cecilia och Suada

Anmälning ÖPPNAR 3/4 kl 19:00  via LÄNKEN https://forms.gle/XGn4iTcHtv1jiXuL6 , de intresseanmälningar  och mejl som kommer in innan dess kommer INTE att besvaras så vänligen respektera starttiden.

Sista anmälningsdagen söndagen 7/4 därefter återkommer vi med besked (förhoppningsvis runt 9/4). Först till kvarn men vi måste fylla sovplatserna och fördela rummen rätt, är ni 2 personer och kan dela rum med 2 i ett 4-bäddsrum till så ange detta i anmälan tack.

Vi arrangerar vistelsen tillsammans med er medlemmar därför bidrar alla med det de kan på plats. Anmäl om du kan hålla i någon aktivitet (yoga, tipspromenad, pyssel, gympa osv) eller vara behjälplig med annat istället.  Alla deltagare kommer att ingå i gemensamma matlag för att ordna med lunch, grillmiddag och disk. Planeringsmöte för alla där schemat och matlagning diskuteras är 28/4 kl 13-14.30 (plats meddelas senare).

Deltagaravgift: 400 kr per person, 350 kr under 12 år. I avgiften ingår båtresa Stockholm-Grinda t/r, boende 3 nätter och vissa måltider. Anmälningsavgiften ska vara betalad senast på måndag 15/4 för att behålla platsen.

Packning: frukost och mellanmål till er familj, picknickfiltar & lakan

Mat: Vi tar emot deltagare med de ”vanligaste” matallergier så som laktos- och glutenfritt, då vi tillagar maten själva kan vi inte anpassa matsedeln tyvärr. I avgiften ingår vegetarisk soppa till lunch och grillat till middag, det går bra att ta med annan mat om detta inte passar er men avgiften är samma oavsett.

Hur: Vi åker tillsammans från Strömkajen 9/5 (prel med Waxholmsbåten kl 13)  och reser hem på söndag 12/5.

Vad: Vi går ut till naturen, upplever havsdoft och de fantastiska havsutsikterna,  leker och följer vad vädret bjuder på! Det kommer finnas tid för egen återhämtning i naturen om ni så önskar.

Praktisk info: Det finns täcken och kuddar i alla rum och stugor. Lakan tar man med sig själv. Sovsäckar är inte tillåtna. Gästerna städar själva efter sig. Vid städning av rum/villa ska disk vara diskad och undanplockad och alla ytor ska vara undanplockade.

Följ med och hämta hem sommaren med oss!

OBS ni kommer vara några som undrar om platsfördelning mellan deltagande på Vårlägret på Grinda och de prel. bokade Sommarlägren på Björkögården v 29. De som får plats till Grinda kommer i ”prio 2 /reservlistan”  gällande anmälan till Sommarlägret sedan, för att så många som möjligt ska kunna ta del av platserna och bidragsmedel vi fått för våra läger. 

Denna aktivitet ordnas tack vare ett bidrag från Stiftelsen Oscar Hirschs Minne

PRELIMINÄRT SCHEMA:

DAG 1, 9/5
PREL! Kl 13 avresa från Strömkajen + frukt på båten
Ca 15:30  ankomst
Introduktionsrunda + installera sig i stugorna
Kl 17:00  Grillen tänds och vi bjuder på grillmiddag

DAG 2, 10/5
EGEN medhavd frukost
Kl 9:30 samling och förmiddagsaktiviteter
Kl 12 Lunch – Makalös soppa eller medhavd
Aktiviteter
Kl 17:00  Grillen tänds och vi bjuder på grillmiddag

DAG 3, 11/5
EGEN medhavd frukost
Kl 9:30 samling och förmiddagsaktiviteter
Kl 12 Lunch – Makalös soppa eller medhavd
Aktiviteter
Kl 17:00  Grillen tänds och vi bjuder på grillmiddag

DAG 4, 12/5
EGEN medhavd frukost + STÄD (ev grillat till lunch!)
kl 13.20 avresa till Strömkajen

 Ni planerar aktiviteter och arbetsgrupper på förmötet men utgår från schemat som grund  (eventuella ändringar på tider kan förekomma).

Details

Start:
9 maj  kl 13:00
End:
12 maj  kl 17:00