Stockholms Makalösa Föräldrar

Välkommen till oss!

Vi är en politiskt och religiöst oberoende förening som ordnar träffar och aktiviteter, samtalsgrupper, nätverk, utflykter och läger för ensamstående föräldrar och deras barn i Stockholmsområdet.

Vi vill verka för att synliggöra och stärka gruppen ensamstående föräldrar och för att förbättra villkoren för ensamstående och deras barn. Vi hjälper till att bygga sociala nätverk och ger möjlighet att känna gemenskap – så att vi kan skratta, växa, stärka och inspirera varandra! Att ha roligt tillsammans är viktigt!

Många ensamstående har svag ekonomi. Därför är våra aktiviteter oftast gratis eller kraftigt subventionerade.

Tveka inte, utan kontakta oss redan idag om du och ditt/dina barn vill delta i våra aktiviteter!

Nätverksträff i Sofia

Kom som du är och umgås, nätverka, pyssla, lek eller bara ta en paus hemifrån. Träffen är gratis och vi bjuder på fika och trevlig samvaro. Vi pysslar något trevligt inför Alla Hjärtans Dag!

Tid: Lördagen 11/2 kl 13-15
Plats: Sofia öppna förskola, Borgmästargatan 11, 2 tr
Föranmälan: stockholm@makalosa.org senast torsdagen 9 februari, ange namn och ålder på barnen. (Infomejlet inför träffen med bekräftelsen kommer senast på fredagen 10 februari)
Vem: För ensamstående föräldrar och barn i alla åldrar. Medlemskap i Makalösa är inget krav och du är välkommen att ta med dig en ensamstående vän.

Värdar: Cecilia och Deka

Vi lånar Sofia församlings lokaler för öppen förskola, och här finns leksaker för mindre barn, sällskapsspel för de lite äldre, soffor att hänga i och härliga ytor att vara på. Vi tar in ett begränsat antal deltagare och för allas trygghet ber dig att komma frisk.

Makalös Bebisträff i Sofia

Är du ensamstående med en liten? Välkommen  till vår bebisträff på Sofia öppna förskola! Föreningens erfarna och mycket omtänksamma ordförande Cecilia håller  i träffen och bjuder på fika, samtal och trevlig samvaro med andra makalösa bebisföräldrar.
Denna gång skapar vi ett släktträd för er makalösa familj!

Kom som du är (dock utan förkylningssymptom), dela med dig så mycket eller så lite du orkar, skapa nya vänner eller bara låt din bebis krypa runt och utforska leksakerna. Träffen är gratis och medlemskap i föreningen ger förtur att delta.

Tid: Lördagen 11/2 kl 11-12:45
Plats: Sofia öppna förskola, Borgmästargatan 11, 2 tr
Föranmälan: stockholm@makalosa.org senast torsdagen 9 februari, ange namn och ålder på barnen. (Infomejlet inför träffen med bekräftelsen kommer senast på fredagen 10 februari)
Vem: ensamstående föräldrar med barn ca 0-2 år
Värd:  Cecilia Ek

Vi tar in ett begränsat antal deltagare och för allas trygghet ber dig att komma frisk.

 

Sparsmart – studiecirkel i privatekonomi

Dags för en ny omgång av studiecirkeln ”Sparsmart”! Oavsett hur stora dina inkomster och utgifter är så går det att spara – vi går igenom hur vi kan komma igång tillsammans!

 

Gruppen ses på Sensus vid Medborgarplatsen  följande söndagar kl 14-16:
19/2 Intro och Fasta kostnader
5/3 Fasta & Rörliga kostnader
19/3 Extra inkomster
2/4 Sparande och Avslutning
Första träffen startas upp med en presentation och fika, vid introträffen får ni även  studiematerial. 

 

Anmälan & Avgift: mejla till stockholm@makalosa.org om du vill vara med, senast söndagen 12/2. För att ha utrymme för diskussioner och genomgång är det begränsat antal deltagare och först till kvarn. Vi har barnvakt för barn  över 3 år på plats.  Deltagaravgiften är 100 kr för hela studiecirkeln (inkl utskrifter och fika ).
Värdar: Cecilia och Suada (+ barnvakt)
Studiecirkeln är ett samarbete med Sensus Studieförbund och är baserad på kursen som Sensus har: ”Sparsmart – vägen till ett ekonomiskt hållbart liv” är en grundkurs i privatekonomi där vi kommer fokusera på hur man förändrar sitt ekonomiska beteende och hur man kan komma igång med sitt sparande utan att avsevärt försämra livskvalitén. Vi kommer bland annat gå igenom hur man gör en budget, hur man kan få ner sina fasta och rörliga kostnader, hur man kan öka sina intäkter, samt hur man kommer igång med att investera sina pengar. Efter avslutad kurs ska du ha fått med dig både redskap samt inspiration till hur du kan förändra din ekonomiska situation.

Årsmöte 2023

 

Vi vill bjuda in er till vårt Årsmöte som kommer att äga rum lördagen 25/2 kl 13-14.30. Årsmötet är den viktigaste delen i föreningens demokratiska beslutsprocess. Det är också ett utmärkt tillfälle att träffa andra medlemmar samt styrelsen. Vi är så glada att äntligen kunna ha ett fysiskt årsmöte igen och kommer att bjuda gästerna på soppa kl 12 samt barnlekar och barnpassning under själva mötet så att de vuxna medlemmarna kan vara med och delta. Efteråt bjuds alla på fika för att fira in vår nyvalda styrelse! Årsmötet hålls på Sofia Öppna Förskolan  på Södermalm och all info och handlingarna kommer att mejlas ut till de anmälda.

Rösträtt: De som har betalat medlemsavgiften senast den 31 januari innevarande år har rösträtt på årsmötet.

Motioner: Har du en idé eller något du vill förändra i föreningen? Ta chansen att påverka – skriv en motion och mejla den till stockholm@makalosa.org så vidarebefordras den till styrelsen. Känner du att du behöver stöd för att skriva motionen, hör av dig så mejlar vi en blankett som är lätt att fylla i. Din motion behöver komma innan 10/2.

Anmälan: Meddela att du kommer till årsmötet via stockholm@makalosa.org senast måndagen 20/2, tack.

 

Hjärtligt välkomna till årets viktigaste möte!

Samordnaren Anja och Styrelsen för Stockholms Makalösa Föräldrar

Filharmonins Dag

Följ med till Filharmonins Dag på  det fantastiska Konserthuset med oss!
Vi passar på att fira Tjugondag Knut och bjuder alla barn på en gottepåse (begränsat antal platser).

Passa på att se Peter och vargen i Stora Salen kl 11:30 sedan finns det massor kulturellt skoj att utforska till kl 16 – se mer på https://www.konserthuset.se/program-och-biljetter/festivaler–teman/filharmonins-dag/ 

När: lördagen 14/1  Samling på trappen vid Konserthuset kl 10:45 (då alla barn får sin godispåse, så kom i tid för att inte missa)
Vem: föräldrar med barn i alla åldrar (medlemmar i föreningen). Antal deltagare är begränsat och vi ber er att anmäla er endast om ni kan delta (avanmäl direkt om ni får förhinder så att vi kan ta in eventuella reserver).

Anmäl er via sms till Cecilia direkt på 073-409 18 72, senast torsdagen 12 /1. Ange era namn och ålder på barnen. Kostnadsfritt och endast för medlemmar i föreningen.

Cecilia är med i början av programmet och ser  Peter och Vargen med er, ni får gärna  stanna kvar och delta på andra aktiviteter efteråt förstås.

Jullovsbad och Glass

Kom och bada med oss på jullovet!

När: lördagen 7/1  kl 13-16
Var: Åkeshovs simhall

Vem: föräldrar med barn i alla åldrar (medlemmar i föreningen)

Kostnad 50kr per familj (betalas via Swish på plats till Cecilia). Anmäl er via sms till Cecilia direkt på 073-409 18 72, senast 6/1  (ange namn och antal).

Antal deltagare är begränsat och vi ber er att anmäla er endast om ni kan delta (avanmäl direkt om ni får förhinder så att vi kan ta in eventuella reserver).

OBS  endast medlemmar som betalat medlemsavgiften kan delta på denna aktivitet. Hittar du inte fakturan kontakta oss på kansliet via stockholm@makalosa.org)

Samling kl 13 vid badet. Vi badar och sedan bjuder Makalösa på glass (eller kaffe till de vuxna) kl 15.30!
Kom ihåg att ta med ett lås till skåpet.

Den nyrenoverade simhallen erbjuder både äventyrsdel för de yngre  och lite större bassänger för de äldre.

OBS!!! Det är viktigt att komma ihåg att ni som föräldrar är tillsammans med era barn och badar för att ha översikt och hänsyn till säkerheten i vattnet.

Mer om hallen kan ni läsa på: https://motionera.stockholm/trana-gymma-simma/akeshovs-simhall/

Nyårsgrill och lek i Kaknäs äventyrslekplats

Ta farväl av 2022 och fira in det kommande året med oss! Vi grillar, leker  och går en tipspromenad.

När: lördagen 31/12 kl 12-14
Var: Kaknäs äventyrslekplats, Mörka kroken  28-30

Vem: föräldrar med barn i alla åldrar (medlemmar i föreningen). Antal deltagare är begränsat och vi ber er att anmäla er endast om ni kan delta (avanmäl direkt om ni får förhinder så att vi kan ta in eventuella reserver).

Anmäl er via sms till Cecilia direkt på 073-409 18 72, senast 28/12. Ange era namn, ålder på barnen och eventuella allergier. Kostnadsfritt och endast för medlemmar i föreningen.

 

Skridskor i Kungsträdgården

Kom och åk skridskor med oss i den vackra Kungsträdgården! Cecilia hjälper att hyra skridskor och bjuder på fika.
När: tisdagen 27/12 kl 15-17
Var: Kungsträdgården, samling vid isbanan kl 15.

Vem: föräldrar med barn i alla åldrar (medlemmar i föreningen).  Antal deltagare är begränsat och vi ber er att anmäla er endast om ni kan delta (avanmäl direkt om ni får förhinder så att vi kan ta in eventuella reserver).

Anmäl er via sms till Cecilia direkt på 073-409 18 72, senast 25/12. Ange era namn, ålder på barnen och eventuella allergier. Kostnadsfritt och endast för medlemmar i föreningen.

 

Lekträff på Sjöhistoriska för de yngre med lek och fika

Kom och lek med oss! Vi besöker lekrummet Blubb och bjuder alla på julfika som Tuss ordnar i matsäcksrummet.

När: onsdagen 28/12 kl 13-16
Var: Sjöhistoriska museet, samling innanför entrén kl 13.
Vem: föräldrar och barn 0-5 år.
Värd: Tuss

Smsa direkt er anmälan till Tuss på 070 483 87 34 om ni vill komma, senast 26/12.   Ange era namn, ålder på barnen och eventuella allergier.

Kostnadsfritt och endast för medlemmar i föreningen. Antal deltagare är begränsat och vi ber er att anmäla er endast om ni kan delta (avanmäl direkt om ni får förhinder så att vi kan ta in eventuella reserver).

Julbord på IKEA i Barkarby

Kom och ät julbord med oss på på IKEA i Barkarby! Vi njuter av maten och umgås, det brukar finnas många klassiska rätter att välja ifrån och trevliga samtal står vi alla för!

Var:  IKEA i Barkarby
När: söndagen 11 devember kl 11-13
Vem: vuxna och barn,  medlemmar i föreningen
Anmälan & avgift:  till stockholm@makalosa.org senast tisdagen 6/12. Begränsat antal deltagare. Deltagaravgift 50 kr vuxna och barn över 12 år (under 12 gratis) betalas i samband med bekräftelsen. Antalet deltagare är begränsat.

Värdar: Cecilia och Deka