Loading Events

« All Events

Prepping på Sofia

27 april  kl 13:00 - 15:00

Kom och lär dig om hemberedskap med oss!

När: lördag 27/4 kl 13-15

Vem: makalösa föräldrar med barn (som ni vet kan vara med och lyssna eller leka lite lugnt i lokalen, ta till sig information och ställa frågor, alla barn är olika så vi hoppas att ni som föräldrar vet era barns förutsättningar.)

Var: Sofia öppna förskola, Borgmästargatan 11, 2 tr

Föranmälan: stockholm@makalosa.org senast på onsdag 23/4,  ange namn och ålder på barnen. Ni kommer få ett swishnr i bekräftelsen för att boka er plats. Ange era allas namn och ålder på barnen.

Avgift: du som medlem i föreningen betalar 50 kr per familj.  Om du inte är medlem ännu är avgiften 50 kr per person.

Värdar: Tuss och Rupesh

Om föredraget:

Vad gör du och ditt/dina barn om strömmen går och det blir svart? Spisen slutar fungera, det kommer inget vatten ur kranen och det inte går att spola på toaletten? Om det blir transportstrejk eller att människor av någon anledning börjar hamstra en viss vara (2019 och toapapper!) Eller om hela hushållet blir ruskigt förkylda samtidigt och ingen orkar gå och handla?

 Under det här föredraget får vuxna och barn lära sig hur man hanterar alla möjliga sådana problem så enkelt som möjligt och hur man undviker att bli rädd. Det här föredraget inriktar sig främst för hushåll med barn och utgår från lägenhetsboende i stan. Trygghetsskapande och att nå upp till den beredskap som rekommenderas av myndigheter är målet. Extra tips för barn med NPF-diagnoser eller selektivt ätande går vi även igenom. 

 Det kommer finnas målarboksbilder med världens sötaste lilla beredskapsdrake Flamma och kritor som extra underhållning för barnen.

 Det som INTE kommer att dyka upp är doomsday prepping, atomsäkra bunkers eller tips för att överleva i vindskydd i vildmarken. 

 Det här föredraget passar både för den som är total nybörjare inom hemberedskap och för den som kommit en bit på vägen men som vill ha extra bra tips och tricks för att kunna ha det så bekvämt som möjligt i samhällsstörning eller kris.

Föredraget hålls av Maria Byquist, författare till Slottsdrakens Beredskapskokbok. Boken kommer även att finnas att köpa till rejält rabatterat pris efter föredraget.
Var inte rädd utan var förberedd!

I samarbete med ABF och vi tar gärna era personuppgifter för närvarorapportering (inget krav förstås om man inte vill dela ut).

Vi hyr Sofia församlings lokaler för öppen förskola, och här finns leksaker för mindre barn, sällskapsspel för de lite äldre, soffor att hänga i och härliga ytor att vara på. Vi tar in ett begränsat antal deltagare och för allas trygghet ber dig att komma frisk.

Details

Date:
27 april
Time:
13:00 - 15:00