Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

FULLT Småbarnsläger på Björkögården, barn 0-6 år

15 juli  kl 14:00 - 19 juli  kl 13:00

!!!Fullt på deltagarlistan och kölistan!!!

Småbarnsläger på Björkögården, barn 0-6 år

Småbarnslägret är för familjer med barn i åldern 0-6 år och äger rum på Björkögården 15 – 19 juli 2024. Vi ser fram emot härliga och spännande dagar tillsammans med umgänge, trevliga aktiviteter, bad och strandhäng, promenader och lekar. Deltagarna skapar lägret tillsammans med andra ensamstående familjer och njuter av naturen och vår makalösa gemenskap.

Här har vi samlat det mesta av informationen som kan behövas, läs allt innan du anmäler er så sparar du tid sen vid anmälan. 

Lägeravgift: 900 kr/vuxen och 200kr/ barn.
I avgiften ingår måltider och logi för lägrets 4 nätter.  Handdukar och lakan tar deltagarna med sig (alternativt hyrs av gården och betalas på plats själv, OBS parfymerat tvättmedel, 130 kr/set). Kom ihåg en handduk till strandbaden.
*För förälder med årsinkomst under 230 000 kr; lägeravgift 900 kr/familj. Du ska kunna skicka in kontrolluppgifter från Skatteverket (senast deklarerad årsinkomst).

Boendet: Småbarnslägret håller till på Videgården och Hasselgården där cirka 18 familjer får plats. Vi försöker göra en så bra rumsfördelning som möjligt utifrån sängplatser,  ålder och eventuella syskon. Utgå ifrån att dusch och toalett delas med övriga deltagare, handfat finns på rummen. Vi meddelar om rumsfördelningen innan lägerstart.  Läs längre ned om förslag/val som kommer att finnas i anmälan. 

Mat/hushåll: Frukost, lunch, middag serveras i matsalen på bestämda tider och lagas av personal på gården.  Det ingår även en frukt och en kvällsmacka. Man kan ha med kex och sådant som familjen vill ha på rummet (ej kylskåp). Lägret hålls fritt från frön och nötter, föreningen kan dock inte helt och hållet garantera ett helt allergifritt läger. Om ni har med er godis förvaras och äts det på rummen. Husens kylskåp har inte plats för annat än det som köps in gemensamt.
Alla deltagare kommer att vara med i en ansvarsgrupp och i det ingår att ordna med kvällsmacka en kväll under lägret samt att under en dag tömma papperskorgar och fylla på toalettpapper.

Städning: Deltagarna städar sina rum och tilldelade gemensamma utrymmen på avresedagen. Under veckan plockar alla undan efter sig och sitt/sina barn för att hålla det trevligt.

Resa: Deltagarna ombesörjer själva resan till och från Björkögården med buss eller bil http://bjorkogarden.se/hitta-hit/. Lägret planeras att starta ca kl 14 måndagen 15/7 och avslutas efter städ och lunch 19/7 (starttiden kan ändras beroende på busstiderna).

Anmälan: Intresset för sommarlägren är alltid otroligt  stort därför har vi en starttid för anmälningarna. Starttid anmälan är söndagen 26/5 kl 9 endast via Google-formulär  (anmälningarna innan eller via mejl tas inte med/svaras inte på): https://forms.gle/zJnubxPN5UeYEp7X6 . Se till att klicka på “skicka”, en kopia mejlas till dig så dubbelkolla att anmälan gått iväg.

Intagning: De som ej har varit med på läger som deltagare 2023-2024 kommer att placeras i en egen kö som vi i första hand går efter, i turordning, detta förutsatt att anmälan kommit in senast kl 8 måndag 27/5. De som har varit med på läger 2023-2024 kommer att placeras i en egen kö och kommer kunna delta i mån av plats.  Har du barn i 2 olika ålderskategorier (ett som passar in på små och ett på stora t ex) så anmäl till det lägret du tror ni ska få mest utbyte av. Har du te x en småtting och en 8-åring så tror vi ändå att småbarns passar bättre. 

Då det finns rum med olika antal sängplatser, även inräknat madrasser på golvet/spjälsängar, så kommer vi inte kunna utgå strikt från köplacering utan vi behöver även ha fokus på att fylla alla rum och bäddar för att så många som möjligt ska få möjlighet att följa med på lägret och ta del av bidragsmedel föreningen får.

Vi gör vårt bästa för att ordna det så bra som möjligt för alla. Kan du dela rum så kan det hända att ni får förtur.

Bekräftelse: Alla får svar om plats/reservplats via mejl.  Under vecka 22 skickar vi ut en bekräftelse via mejl med information om hur du betalar in lägeravgiften. Lägerplatsen är säkrad först när lägeravgiften är betald (senast 4/6). Ni som får plats på lägret kommer att fylla i ytterligare ett formulär med frågor om kontakt till närstående och en del andra praktiska saker. 

Ledare: Mia L,  Elaine och Eva-Lotta Våra lägerledare förbereder planering. Alla deltagare kommer under lägret att arrangera en aktivitet, detta görs tillsammans med en annan deltagare, t ex lekar, pyssel, träning och musik. Har du önskemål på vad just du kan bidra med? Kanske kan du ta med dig gitarren, vill leda lekar eller göra något annat trevligt tillsammans med oss?  Meddela i så fall detta i samband med din anmälan – alla idéer är välkomna! Läs längre ned om förslag/val som kommer att finnas i anmälan. 

Schema: Dagarna är schemalagda med fasta tider för måltider. Fasta tider också för tystnad i huset samt på rummen, detta presenteras på plats. Ett schema förbereds och presenteras av lägerledarna. 

På ankomstdagen så kommer vi att ha en sångstund med fokus på namn. Tisdag, onsdag och torsdag kommer det att vara en aktivitet på fm och en på em. På fredag fm kommer halva gruppen städa sina rum medan andra halvan ordnar aktivitet för alla barn som vill vara med och sedan byts man av. När vi ska städa de gemensamma utrymmena så kommer några personer att hålla i en aktivitet för de barn som klarar av att vara utan sin förälder. 

Informationsamlingen första dagen (och din egna aktivitet + städning förstås) är obligatorisk att delta på, de andra aktiviteterna är frivilliga men vi hoppas så klart att ni vill komma och uppleva det spännande utbudet som era lägerkompisar erbjuder och ta del av gemenskapen.  Föräldrar har ansvar för sina barn även under alla aktiviteter. I det ingår att städa upp efter sig och sitt/sina barn när man har deltagit i en aktivitet. Dvs torka bort färg, rengöra material, lägga tillbaka det man har använt. Annars blir det ett jättestort efterarbete för aktivitetsansvariga. 

Informationsmöte: Innan lägret planeras en infoträff för att ses och stämma av det praktiska. Datum & plats meddelas senare. För många är det ett viktigt tillfälle att inleda lägret på och för barn att träffa sina lägerkompisar. Vi tar även upp frågor som: Resa till lägret? Vilka regler gäller på lägret (kring alkohol, skärmar, schema och tider med mera)? Dessa och andra frågor tar vi upp på mötet som vi hoppas kunna hålla utomhus. Inbjudan till infomötet kommer separat. 

Kommunikation: vi kommer att ha en Whatsapp-grupp för lägret för information och planering.

Skärmar på läger: Läger är tänkt som en skärmfri upplevelse men behöver något barn att pausa vid skärmen görs detta på era egna rum och inte i de gemensamma utrymmena. Räkna dock inte med att uppkopplingen fungerar på rummen utan ställ in er på dagar ute i det fria med lek och gemenskap.

Leksaker: Ta med det du eventuellt behöver för ditt/dina barn då det inte finns några gemensamma  leksaker på lägergården.

Foto: Vi värnar om deltagarnas integritet bland annat genom att vi inte tar kort på varandra utan uttalat samtycke. Deltagarna har ansvar att se till att inga andra hamnar med på deras bilder. Om ni råkar få med någon annan så är det ert ansvar att antingen fråga föräldern i efterhand eller direkt editera bort personen/personerna på ditt foto. Är ni några som kommer överens om att ni vill vara på bild tillsammans så har ni tillsammans ansvar för hur dessa bilder används efteråt. Ledarna kan komma att fråga om de får fota själva aktiviteten för användning på Makalösas sociala medier. Då fotar vi så att ansikten ej syns. Nämn/tagga gärna föreningen om du vill när du lägger upp era egna bilder.

Kontrakt och ansvar: Föräldrar har ansvar för sina egna barn på lägret. Du har även ansvar att följa våra Etiska Riktlinjer.
Alla deltagare signerar ett kontrakt innan lägerstart. 

Avbokning: avgiften kan återbetalas vid avbokning senast 26  juni undantaget 300 kr (administrationskostnader) och endast om platserna går till en annan deltagare.

Vid sjukdom: Vid förhinder att delta på lägret på grund av exempelvis sjukdom återbetalas lägeravgiften undantaget 300 kr (administrationskostnader). Sjukintyg krävs.

Varmt välkommen med din anmälan!

KOM IHÅGVi alla bidrar till varandras lägerupplevelse. Vid missförstånd och problem ber vi er att prata med varandra med respekt och ta gärna stöd från lägereldarna om något behöver lösas.

 

* Sovarrangemang att välja på vid anmälan

✓1 enkelsäng och madrass/madrasser på golvet
✓1 enkelsäng och spjälsäng/spjälsängar
✓1 enkelsäng och madrass/madrasser på golvet samt spjälsäng/spjälsängar

✓2 flyttbara enkelsängar
✓2 flyttbara enkelsängar och madrass/madrasser på golvet
✓2 flyttbara enkelsängar och spjälsäng/spjälsängar
✓2 flyttbara enkelsängar madrass/madrasser på golvet samt spjälsäng/spjälsängar

✓2 väggfasta våningssängar. Om ni vill kan ni lägga ner några av madrasserna på golvet.
✓2 väggfasta våningssängar och spjälsäng/spjälsängar
✓2 väggfasta våningssängar och madrass/madrasser på golvet samt spjälsäng/spjälsängar

✓Jag kan ta med egen resesäng vid behov

✓Jag och mitt barn samsover i en 90-säng
✓Jag kan bara ha ett rum där två madrasser på golvet eller två sängar ligger/står intill varandra då vi samsover.

 

* Aktiviteter att välja på vid anmälan


✓göra brädspel med spelpjäser av naturmaterial, måla naturmaterial och limma ihop.
✓kanot prova på (för att anmäla dig som ledare till den här aktiviteten så måste du ha paddlat kanot tidigare)
✓papperspyssel (origami/flygplan, handträd)
✓barnlopp eller stafett
✓måla textil (endast med pennor, ingen flytande textilfärg)
✓rörelselek (om du åker bil och vill göra hinderbana så finns det en del att låna från föreningen)
✓disco efter middagen med popcorn/klämmis och festis. Eventuellt ansiktsmålning
✓aktivitet för barnen på fredagen när de gemensamma utrymmena städas.
✓eget förslag

 

Bilden lånad från http://bjorkogarden.se/

 

Detaljer

Start:
15 juli  kl 14:00
Slutar:
19 juli  kl 13:00