Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Årsmöte med ballongfest!

17 februari  kl 13:00 - 15:30

Välkomna till föreningens Årsmöte! Årsmötet är den viktigaste delen i föreningens demokratiska beslutsprocess. Det är också ett utmärkt tillfälle att träffa andra medlemmar samt styrelsen. Vi börjar med fika kl 13 och får besök av Ballongprinsessan  för en show och tillverkning av ballongfigurer.  Sedan går vi in på  årsmötet kl 14-15.30 Barnen kommer att ha möjlighet att pyssla och leka med våra barnledare.

Tid: lördagen 17/2 kl 13-15.30
Plats: Sofia Öppna Förskolan, Borgmästargatan 11 på Södermalm

Rösträtt: De som har betalat medlemsavgiften senast den 31 januari innevarande år har rösträtt på årsmötet.

Motioner: Har du en idé eller något du vill förändra i föreningen? Ta chansen att påverka – skriv en motion och mejla den till stockholm@makalosa.org så vidarebefordras den till styrelsen. Känner du att du behöver stöd för att skriva motionen, hör av dig så mejlar vi en blankett som är lätt att fylla i. Din motion behöver komma innan 3/2.

Anmälan: Meddela att du kommer till årsmötet via stockholm@makalosa.org senast onsdagen 14/2, tack. Uppge ditt namn, antal medföljande barn inklusive deras ålder samt eventuella kostpreferenser (allergier eller överkänslighet). Bifoga eventuella motioner. Kom gärna med förslag på aktiviteter ni vill att föreningen ska genomföra under 2024.

Handlingar inför Årsmötet:

Dagordning
Verksamhetsberättelse  & Årsredovisning 2023
Revisorns berättelse
Verksamhetsplan 2024
Budget 2024
Stadgar
Valberedningens förslag 

Vad är ett årsmöte?

Årsmötet är det viktigaste tillfället att förhålla sig till som medlem i en förening då man har rätt att vara med och bestämma över verksamheten. Sittande styrelse berättar om verksamheten under det gångna året och redovisar föreningens ekonomi. Medlemmarna beslutar om styrelsens ansvarsfrihet, dvs om man anser att de skött sitt uppdrag under året. Förutom att vi tittar på året som har gått fattar vi viktiga beslut för 2024.  Styrelsen berättar om de satta verksamhetsmålen och budgeten, och valberedningen ger förslag på kandidater till de eventuella roller i styrelsen som behöver fyllas. Årsmötet är kort och gott en förenings högst beslutande organ, och en möjlighet att ge en styrelse sitt förtroende.

Hjärtligt välkomna till årets viktigaste möte!

Detaljer

Datum:
17 februari
Tid:
13:00 - 15:30